Кои храни са важни за женската красота

Кои храни са важни за женската красота
Снимка: Thinkstock

Храната може да ни засяга по различни начини. Някои храни ни зареждат с витамини, минерали и анти-оксиданти, други (например мазните) може да се отразят отрицателно върху нашата кожа. Представяме ви някои продукти, които са идеални за поддържане на нашата красота и външност, но имат и здравословни ползи.

Ягодите са перфектни за красотата на кожата. Яденето на ягоди помага на тялото да се освободи от мъртвите кожни клетки. Силата на ароматния плод е в съдържанието на витамин C, който е от съществено значение за възстановяването на повредена кожа; а една чаша на ден е напълно достатъчна.

Орехите имат способността да подобряват състоянието както на кожата, така и косата и ноктите. Богатите на витамин Е, протеини и омега-3 мастни киселини, ядки са полезни за здравия вид на вашите къдрици. Орехите също помагат на кожата да запази младежкия си блясък чрез стимулиране на естествената способност на организма за очистване и детоксикация от вредните ултравиолетови слънчеви лъчи.

Червените чушки са чудесни за перфектна кожа. Те помагат на дермата да се храни с хранителните вещества и осигуряват допълнителна защита от свободните радикали и вредните ултравиолетови лъчи. Богати са на витамин Е и бета-каротин.

Киселото мляко може да подобри вашия фитнес план и да поддържа красотата на косата, ноктите, а дори и на кожата. Този продукт съдържа естествени ензими и млечна киселина, които подобряват работата на храносмилателния тракт, подпомагайки тялото по-редовно да се изчиства от отпадъците и токсините по естествен път, което със сигурност влияе на добрия външен вид.

Богатото съдържание на протеини в яйцата може да подобри състоянието на косата, а тя се нуждае от протеини, за да расте и да е лъскава. Освен това, яйцата имат високо съдържание на желязо, което е важно за здравия вид на гривата и насърчават способността на организма да доставя кислород до космените фоликули. Без него има повишен риск от загуба на коса.

Зехтинът е богат на антиоксидантни и притежава противовъзпалителни свойства. Въпреки че от древни времена съществуват различни сведения за начините за локалното му използване като маски и подхранващи емулсии за косата и кожата,  този естествен продукт е и ефективен "разкрасител" като част от диетата ви. Със своите многобройни ползи за здравето, включително и способността му да подпомага здравето на сърцето, зехтинът е задължителен компонент при една здравословна диета, която влияе и на външността.

Омега-3 мастни киселини в сьомгата са от съществено значение за организма като цяло, но те ​​също така подпомагат растежа на косата. Ако искате да се радвате на дълга и здрава коса, не забравяйте да включите в менюто си сьомга. Загубата на коса може да бъде свързано с липса на цинк в храната, затова добавете богатите на цинк стриди, които имат потенциала да стимулират растежа на гъста и пищна коса. Интересното е, че стридите могат дори да подобряват растежа на миглите! Освен това, тези морски дарове имат високо съдържание на протеин, който е важен градивен елемент за вашата коса.

Доматите имат уникалната способност да укрепват кожните клетки, така че те да са по-устойчиви и да предпазват от увреждане, следствие на UV лъчите. Те са богати на витамин А, който хидратира кожата, а антиоксидантните свойства на сочните червени зеленчуци също помагат да запазите кожата си в отлично състояние, като осигурява защита от вредното въздействие на свободните радикали.

Включете тези храни във вашето меню и вие винаги ще изглеждате красива. Кои са вашите любими "разхубавяващи" храни?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти