Кои храни не вредят на повечето диети

Кои храни не вредят на повечето диети
Снимка: Thinkstock

Основен фактор във всяка диета е количеството и хранителността на продукта, т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да разнообразите менюто си.

1. Супите са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ви се иска просто да похапнете. Обърнете внимание на пилешките, зеленчуковите бульони и на доматените супи.

2. Натуралният шоколад съдържа полезните за сърдечносъдовата система манган и антиоксиданти. Този вид шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка, но трябва да се употребява в умерени количества, за да не навреди на фигурата, пише "Здраве.bg".

3. Кашкавалът отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини. Не трябва да се забравя обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го употребяваме, без да вредим на фигурата си, той може да се комбинира с ябълка – така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

4. Говеждото месо съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Освен това то не е мазно. Главното правило е да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.

5. Нарът може да бъде определен като плод №1 в борбата със свободните радикали, а освен това има много приятен вкус. Може да се употребява и под формата на сок.

6. Физалис. Това растение е роднина на известните ни домати, но е много по-малко по размер, има жълтозелен цвят и притежава кисел вкус и особен аромат. Може да се добавя към салати или да се яде самостоятелно. От него варят и сладко.

7. Орехите и различните видове семена утоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребяват по около 1/3 чаша 4 пъти седмично или в по-малко количество, но по-често.

* Научете кои диети е добре да избягваме тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти