Как шоколадът влияе на кожата ни

Как шоколадът влияе на кожата ни
Снимка: Thinkstock

Много хора се вълнуват как консумацията на шоколад се отразява на кожата. Едни са на мнение, че той предизвиква акне. Други предполагат, че това е заблуда. Според тях, тъмният шоколад с високо съдържание на какао се отразява добре на тена. Блокче шоколад най-вероятно не оказва влияние на състоянието на кожата, но ако сладкото лакомство се яде в големи количества, не е полезно, съобщава "Май дей".

"Нашата кожа реагира на това, което ядем. Шоколадът съдържа много мазнини и кофеин. При хората с комбинирана или с мазна кожа, склонна към възпаления, неговата консумация може да предизвика проблеми" - твърди експертът Ноела Гейбриъл. Тя препоръчва на любителите на сладкото да избират черен шоколад с ниско съдържание на мазнини и голямо количество антиоксиданти.

Дерматологът Стефани Уилямс отбелязва: "Черният шоколад наистина е по-полезен от млечния, но в шоколада, който се предлага по магазините, няма толкова много антиоксиданти".

Преди няколко години Стефани Уилямс и нейните колеги са извършили изследване. Черният шоколад със 70% съдържание на какао от магазините е бил сравнен със специално произведен 70-процентен черен шоколад, богат на антиоксиданти.

Установено е било, че вторият предпазва кожата от вредното въздействие на слънчевите лъчи. Обикновеният черен шоколад от магазина няма такъв ефект.

Уилямс съветва хората да си правят свой собствен черен шоколад у дома. Тя използва за целта какао на прах, което загрява съвсем за кратко, за да запази антиоксидантите в него.

А на тези, които не искат да си правят лакомството сами, Уилямс препоръчва да купуват шоколад, който съдържа 85 и повече процента какао. В него няма преработени растителни мазнини. Все пак съдържа захар, чиято консумация трябва да е умерена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти