Храната като изкуство и извор на вдъхновение

Храната като изкуство и извор на вдъхновение
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Казват, че ние сме това, което ядем. Може да се проведат дълги философски разговори и анализи по тази тема, но е факт, че храната е ключът не само към здравето, но и към красотата и доброто настроение.

Всичко, което приемаме в тялото си, дава някакво отражение върху него, затова и толкова се пише и говори в последните години как е правилно да се храним и дори как можем да се лекуваме успешно не с лекарства, а с правилна храна.

Ние от Edna.bg също се стараем да ви разказваме за полезните храни и техните здравословни качества, да ви предлагаме различни рецепти за имуностимулатори или природни антибиотици.

Важно е да имаме знанието и способността да си помогнем първо сами и то с натурални средства, преди да посегнем към аптечката (защото всички знаем, че всяко едно лекарство има своите неприятни странични ефекти).

В този дух на мисли е редно да се спомене как в последните години се обръща все повече внимание на хранителните режими и за това как конкретен вид диета може да бъде истинска панацея. Забележително много са хората, които се обръщат към вегетарианство, веганство или суровоядство, убедени, че подобен начин на хранене ще им се отрази добре.

Истината е, че точна формула няма и ако на един човек даден вид диета му се отразява добре, то това не означава, че ще има същия ефект върху друг.

Една креативна млада дама – американката Амалия, е решила, че ще спазва вегански режим или казано по нашенски – ще пости. В един момент Амалия установява, че отделя доста повече време и внимание на това какво яде и как комбинира различните продукти.

Тя забелязва красотата в храната и решава да я покаже на останалия свят.

Започва да подрежда продуктите в чинията си така, че да носят наслада за окото, не само на небцето, след това снима блюдото си и го споделя в инстаграм.

Амалия споделя, че се чувства истински вдъхновена и иска да повлияе така и на останалите хора, за да погледнат на храната не само като на нещо, което задоволява апетита, а на източник на красота, успокоение и вдъхновение.

Вижте нейните наистина впечатляващи снимки на блюда в галерията ни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти