Да се запознаем с полезните храни на есента

Да се запознаем с полезните храни на есента
Снимка: Thinkstock

Есенно време организмът има нужда от допълните стимулация, за да се зареди със здраве за зимата и да се избегнат настинките и грипозните състояния. Ще ви припомним някои от най-добрите и полезни сезонни храни.

Да започнем с джинджифила. Този корен има страхотни противовъзпалителни функци и е богат източник на антиоксиданти. Освен това помага при стомашни проблеми и стимулира имунната система.

Джинджифилът вече е обявен за една от суперхраните, а как да го приложите успешно в кулинарните си шедьоври вижте ТУК и ТУК и една рецепта бонус за разкрасителни маски с джинджифил ТУК smiley

Ябълките са разкошен и невероятно полезен плод, а есенно време изобилстват. Нали знаете какво се казва – ябълка на ден държи доктора далеч. Това не е просто клише, а наистина е вярно.

Съвсем наскоро излезе поредното проучване, което доказва колко са полезни зелените ябълки. Те създават чувство за ситост и елиминират чувството на глад. Изследването показва, че несмилаемите съставки на плодовете не се разграждат от стомашната киселина. Когато стигнат до дебелото черво, те започват да ферментират, а това помага за размножаване на добрите бактерии в червата.

Учените от Щатския университет във Вашингтон са изследвали няколко различни сорта ябълки върху мишки, за да разберат кой сорт предизвиква най-силно размножаването на добрите бактерии.

Зелените ябълки дават най-добри резултати. Леко киселите ябълки съдържат голямо количество фибри и вещества като полифеноли, които не се разграждат при консумация.

Установено е, че балансът на бактериите в дебелото черво на хората често е нарушен по начин, който може да наруши метаболизма и да накара хората да се чувстват гладни. Изследването показва, че изпражненията на затлъстелите мишки, консумирали зелени ябълки, много приличат на изпражненията на слабите мишки.

Преминаваме към цвеклото. То е вкусно и толкова полезно, че заслужава да присъства редовно. Цвеклото предоставя антиоксиданти, има противовъзпалителни и детоксикиращи свойства, също така е пълно с фолиева киселина, фибри и калий. За да се извлече максимална полза е добре да се консумира сурово. Вижте няколко рецепти с цвекло ТУК, ТУК и ТУК.

От цвеклото стигаме до лука. Той може да не е най-благоуханното нещо на света, но заедно с чесънът притежава уникални свойства. Спокойно могат да бъдат наречени естествените антибиотици, освен това имат детоксикиращо действие и наистина са най-добрият лек срещу настинки.

Лукът съдържа флавоноиди, които намаляват риска от рак, сърдечно-съдови заболявания и диабет. Полезна информация за чесъна пък можете да намерите ТУК!

Могат още много плодове и зеленчуци да се споделят като гроздето, тиквата, картофите, царевицата и т.н. Всички те са полезни, но най-важното е да се храните разнообразно и балансирано, за да се радвате на добро здраве smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти