Стимулиращи плодовитостта храни

Стимулиращи плодовитостта храни
Снимка: Thinkstock

Здрав дух в здраво тяло – да, ама няма как да се случи без здрава храна wink

Гладуването е враг на здравето, а ако си мислите, че чрез него можете да отслабнете, няма да постигнете нищо по-различно от йо-йо ефект, както и да се изтормозите физически и емоционално.

Храната носи наслада, успокоение, здраве, дори възбуда. Точно за това има храни, които се препоръчват при определени състояния, като например цитрусови плодове при грипозни състояния, поради високото си съдържание на витамин С.

Има и хранителни продукти, които подобряват плодовитостта!

Такива са авокадо, слънчогледови семки, канела, яйца и елда.

Авокадото е суперхрана и съдържа полезни мазнини, които се отразяват добре на цялото тяло. Именно ненаситените мазнини в авокадото увеличават плодовитостта при жените според различни проучвания. То помага и при метода ин-витро.

Слънчогледовото семе пък е богато на цинк и помага за по-доброто балансиране на хормоните в организма. Канелата има ред полезни качества, едно от които е, че е доказано, че засилва шансовете за забременяване по време на овулация.

Когато става дума за кокошите яйца, то трябва да се знае, че с тях не бива да се прекалява, както и за да се използват качествата им, е добре да се консумират рохки. Те са богати на витамин Д и В6, които са отговорни за прогестерона, който пък от своя страна има пряко отношение към плодовитостта.

Елдата е другата суперхрана, която насърчава шансовете за зачеване по време на овулация, а освен това е вкусна и диетична, така че хапвайте смело.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти