Кой аромат подобрява женското настроение?

Кой аромат подобрява женското настроение?
Снимка: Thinkstock

Настроението на жените се подобрява най-много от аромат на лимони, докато при мъжете най-добър тонизиращ ефект има привлекателната жена, сочи ново британско проучване.

Освен от лимоните, настроението на жените се подобрява от миризма на топъл хляб, чисти чаршафи и на морски бряг. Едва след това в класацията попадат традиционните цветя.

Повече от половината анкетирани мъже са казали, че най-освежаващо им действа видът на привлекателна жена. За тях най-хубавият аромат е този на бекона, следван от пресния хляб, кафето и пържената риба с картофи.

Миризмата на пуканки е най-непопулярната сред дамите, докато при мъжете това е миризмата от главата на бебе.

Най-приятна гледка за мъжете, освен сексапилните жени, са морски бряг, спортни състезания, сочна пържола и смеещи се хора.

Жените пък се разнежват при вида на мили животни, плажове, усмихващи се бебета и цветя.

"Жените имат по-фино чувство за аромати от мъжете, защото мозъкът им ги обработва по-точно", казва проф. Тим Джейкъб, експерт по аромати от университета в Кардиф. "Това обяснява защо за жените най-тонизиращ е аромат, докато при мъжете стимулите са по-визуални."

Една четвърт от анкетираните 3500 души са казали, че най-добре на настроението им се отразява целувка от любимия или любимата, следвана от душ и времето, прекарано със семейството и приятели.

За разлика от общоприетото схващане, само една десета от анкетираните са посочили кафето да има незабавен ободряващ ефект.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти