Как да предпазим организма си от промените във времето

Климатични промени
Снимка: Thinkstock

Нестабилните атмосферни условия нарушават здравословното състояние на повечето хора, като увеличава риска от проблеми с кръвообращението, казва австрийският професор д-р Хадемар Банкхофер.

Но има решение за смущенията от променливото време и то се крие в промяната на хранителния режим. Специалистите съветват да ядем в по-малки количества. В менюто трябва да присъстват пресни плодове и зеленчуци или задушени такива.

През пролетта времето е доста нестабилно. Мнозина чувстват умора, отпадналост. Банкхофер препоръчва чиния супа с месо и зеленчуци, отколкото чаша кафе. За циркулацията на кръвта е важен микроелементът хром, който се съдържа в гъбите, стафидите и ядките.

За жените е необходимо желязо, затова те трябва да ядат ябълки, магданоз, задушен грах и тиквени семки. Експерти от Ню Йорк препоръчват за добра циркулация на кръвта всеки ден да изяждате по една кисела краставичка или филия пълнозърнест хляб, намазана с горчица. За енергия действат рукола и броколи. Най-важното е да приемате достатъчно вода, в която да добавяте прясно изцеден лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти