Да отслабваме чрез студ

Да отслабваме чрез студ
Снимка: Thinkstock

Завързването на компреси с лед за проблемните области като корем и бедра ще помогне за изгарянето на тлъстините, съобщи в. "Дейли телеграф", позовавайки се на британски учени.

Известно е, че компресите с лед успокояват възпалението и предотвратяват подуването при спортни травми. Британски учени доказаха, че те могат да помогнат и за отслабване.

Достатъчно е леденият компрес да се подържи върху проблемните области 30 минути. Той подмамва тялото да преобразува белите мазнини в "бежови", а те се изгарят за осигуряване на топлина. Така се използват допълнителни калории, вместо да се превърнат в тлъстини.

Учените от университета на Кентъки са анализирали мастни проби от 16 души, след като са стояли с леден компрес половин час. Те са открили в тях повишени нива на три маркера, свързани с бежовата или кафявата мазнина. След това са анализирали и проби от коремните тлъстини на 55 души, за да видят дали когато са взети през зимата, има повече признаци, че се превръщат в бежови.

Резултатите от изследването обясняват, защо хората през зимата имат повече желание за мазни храни - тогава енергията от белите тлъстини се използва за поддържане на топлината, а не за захранване на мускулите.

Пълните хора обаче по-трудно преобразуват бели тлъстини в бежови, защото възпалението може да попречи на този процес. Предишно изследване показа, че човек може да отслабне чрез студ, като намали отоплението с няколко градуса. Достатъчно е термостатът да осигурява температура от 17 градуса Целзий няколко часа дневно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти