На какви полезни навици можем да научим децата си?

семейство почивка
Снимка: iStock

Децата могат да се учат и да подражават на почти всичко, което виждат. Ето защо е много важно родителите да бъдат добър пример за тях. Внимавайте какво правите, защото нагледният пример е по-важен за малчуганите от многото “приказки” относно какво трябва и какво не бива да се прави.

Първото нещо, което трябва да учат децата, са добрите нрави. Огледайте се наоколо и ще видите, че не само децата нямат маниери днес, но и  възрастните. Децата попиват информация и за да научат правилно поведение, те трябва да го видят от околните, най-вече от мама и татко. Никога не забравяйте да използвате "моля" и "благодаря", дори при незначителни поводи. Сами ще се уверите как децата се превръщат в учтиви хора ден след ден.

Много е важно подрастващите да знаят, че трябва да са добронамерени към всеки. Ако родителите говорят лошо за хората, които не харесват, няма как да научат децата си на доброта. Нека малчуганите разберат, че не таим лоши чувства дори и към тези, които не са сред любимците ни.

семейство
Снимка: iStock

Повечето родители знаят колко трудно е да научат децата си на хигиена. Може би ще отнеме повече време да се покаже на децата, че е важно да си мият зъбите и да си вземат душ. Малчуганите ще трябва да научат за необходимостта от сресване на косата, измиване на лицето и ползването на лична кърпа. Когато успеете, хигиенните навици неусетно ще станат част от ежедневието.

В днешно време децата имат немалко здравословни проблеми, а един от тях е затлъстяването. За да не боледуват, трябва да им се създадат отрано здравословни хранителни навици. Това може да стане, ако в семейството се консумират повече полезни храни и се избягват чипсовете и хамбургерите. Това не означава строго ограничение или стриктна диета, но когато родителите се наслаждават на вкусната и питателна салата, заедно с потомците си, не след дълго и децата ще започнат да я харесват.

Да се спортува заедно с малчуганите е другото важно занимание. Ако родителите искат да прекарват повече време с децата си и едновременно с това да им покажат здравословния начин на живот, спортът и физическите игри са най-добрият способ. Не е ли страхотно? Може да се играят активни игри с децата, като баскетбол, народна топка, футбол или просто да се правят някои рутинни упражнения заедно. Няма нужда малчуганите да бъдат насила подканяни. Гледайки родителите си да играят и да се забавляват, те не след дълго сами ще се присъединят.

Да научите децата да бъдат състрадателни е урок за цял живот. Децата трябва да бъдат разбирани и по този начин те ще се научат да разбират другите. Говорете с тях, попитайте ги какво чувстват и ги помолете да видят нещата от гледната точка на другия. Ако сте в състояние да им покажете състрадание, те никога няма да подминат някой в ​​нужда и ще бъдат обичани в замяна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти