Депресират ли се повече младите бащи?

Депресират ли се повече младите бащи?
Снимка: Thinkstock

Не само дамите които стават майки за пръв път, но и младите татковци са застрашени от следродилна депресия.

Това сочат резултатите от ново проучване.

Най-голям риск от състояние на депресия грози мъжете, които стават бащи в ранните си 20 години и трудно приемат началото на новия етап в живота си. Поради това лекарите съветват младите родители добре да проучат рисковете при ранно родителство.

Според резултатите от изследването, 68% от мъжете на 25-годишна възраст са застрашени от депресия, след като станат бащи.

Резултатите, публикувани в американското списание "Педиатрия", показват, че младите бащи най-често изпадат в различни състояния и настроения.

Според американски учени, резултатите са достатъчно красноречиви и могат да доведат до взимането на съответни мерки за преодоляване на психическите разстройства.

"Родителската депресия има пагубен ефект върху децата, особено по време на първите 5 и най-основни години от живота на всяко дете.

Ние трябва да помогнем на младите бащи възможно най-бързо да преминат през периода на адаптация и пълноценно да изпълняват ролята си на татковци", коментира професор Крейг Гарфийлд, който провел изследването.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти