Децата задължително трябва да работят

Децата задължително трябва да работят
Снимка: ThinkStock

Децата по филмите се прибират вкъщи, влизат в детската си стая и тихо и кротко играят на каквото там решат докато мама и татко не ги викнат за вечеря.

Децата в реалния живот често се държат така, че на родителите им идва да се завият през глава на дивана и да чакат кротко и в ембрионална поза малкото чудо да навърши пълнолетие.

Всеки, който има деца под 5 годишна възраст знае, че е фактически невъзможно да се свърши каквото и да е, без да ти виси едно, а понякога и две, деца на всеки крак.

Ако пък не виси, то сто процента ще се опитва да оближе контакта, да изпече вилицата в чушкопека или да изпере котката в пералнята.

За да си спестите всичко това, има едно много просто решение – намерете работа на детето.

Ако ще пълните пералнята, дайте му на него да прибере дрехите в нея.

Да, ще стане по-бавно, вероятно за около 40 минути, но пък през това време ще можете да сготвите докато го държите под око – и него, и котката.

Ваденето на дрехите от пералнята също е чудесно занимание за всеки, който може да стои прав.

Когато пък мятате, особено ако мятате вътре вкъщи, жертвайте чифт чорапи и ги дайте на детето да ги метне то.

Снимка: netinfo

Обещаваме ви, че то толкова ще бъде погълнато от заниманието, че моментално ще забрави как до вчера дърпаше вече метнатите дрехи на земята и ви изкарваше от равновесие.

Докато готвите, можете да му дадете да слага нарязаните от вас зеленчуци в купа, вие после ще си ги изсипете в тенджерата.

Ако белите зеленчуци, оставяйте го то да изхвърля обелките в специално подготвено найлоново пликче. Ще се изцапа, да, но какво пък, така се живее по-весело.

Ако е над 4 години, можете да му давате да реже меки продукти с нож – кренвирши, кашкавал, сирене.

Снимка: netinfo

Да, няма да са идеално правилни, вероятно една част ще падне на земята, но детето ви ще е безкрайно гордо, че е помогнало за вечерята.

Съвсем спокойно детето може да отнася вилиците и лъжиците до масата, да подрежда салфетките, дори и накриво, и да ви помага в прибирането след вечеря.

А вие ще сте спокойни, защото ще ви е пред очите. Котката също ще си отдъхне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти