Свежи идеи за детско лятно парти

Свежи идеи за детско лятно парти
Снимка: Thinkstock

Независимо дали вашето дете има повод за празник през летните месеци – рожден или имен ден, или просто искате да зарадвате малчугана си с игра на воля, заедно с неговите приятелчета, вие първо искате да запланувате храната. Предлагаме ви няколко идеи за менюто на детския купон, които са достъпни и лесни за приготвяне.

Плодовите шишчета са изкушаващи, изглеждат апетитни и са много полезни. А нима има по-подходящ сезон за приготвянето им от лятото? Набавете си обикновени дървени шишчета, на които набождате парчета плодове - резен ябълка или круша, шайба банан, ягода, резенче кайсия или праскова, кръгче киви, а за прохлада и доувкосяване може да допълните с парченце лайм или лимон.

Старайте се да редувате цветовете – зелена ябълка, червена ягода, жълта кайсия, оранжева праскова, зелено киви, синя слива... Колкото по-шарено, толкова по-примамливо ще бъде плодовото шишче за малките гости и те с охота ще посягат към него.

Мини сандвичи-хапки са другото ни предложение. Най-подходяща за целта е франзелата, от която използваме тънко кръгче за основа (може и изрязано във формата на ромб, сърчице, триъгълник), върху която с помощта на клечка набождаме парченце колбас, резенче краставица или домат и завършваме с половин маслинка. И тук може да развихрите фантазията си, разнообразявайки с различни продукти – кашкавал, топено сирене или стръкче магданоз, но важното е да са с големина, подходяща малко дете.

Има ли дете, което не обича сладолед? Предложете на малките гости сладоледени сандвичи. На пазара се предлагат готови такива, но ние ви предлагаме да ги приготвите сами. Нужни са пакет кръгли бисквити и кутия сметанов или шоколадов сладолед. На бисквитка сложете една лъжица сладодед и слепете с друга бисквита. Приготвя се бързо и лесно. Сложете готовите сандвичи отново във фризера и ги поднесете непосредствено преди консумация. Гарантирано малчуганите ще си оближат пръстите – в буквалния смисъл.

Много деца обичат солени бисквити и крекери. За да не са толкова скучни обаче, разнообразете ги с парченце пушено или топено сирене, може и кашкавал. Между две средно големи солени бискити поставете тънко парче сирене и сложете за малко в хладилника. Така бисквитите ще попият от аромата на сиренето и малко ще омекнат.

Ледените близалки са толкова примамливи, особено в жегите. Чудесна идея е замразено плодово кисело мляко. Може да използвате пластмасови чашки, в които сипвате около 3-4 с. л. леко подсладено мляко, може и дребни парченца плодове - малини, къпини, ягоди и по средата поставяте дървена дръжка. Нужни са около 2 часа във фризера и десертът е готов.

Днешните деца почти не познават вкуса на захаросаните ябълки, но за поколението на техните баби и прабаби това е бил неустоим сладкиш. Добрата новина е, че това парти изкушение може да се приготви лесно и вкъщи. Нужни са дузина средно големи червени ябълки, захар и дървени шишчета. Карамелизирайте захарта на водна баня (може да използвате и сладкарски оцветители), набучете ябълките по средата и ги овъргаляйте в разтопения топъл карамел. След като гланцът се втвърди, захаросаните плодове са готови са поднасяне.

Да ви е сладко!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти