Киш Лорен

Хайде на закуска

Киш Лорен
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

За основата:
2/3 ч.ч. масло, нарязано на кубчета
2 ч.ч. брашно
2 жълтъка
4 с.л. леденостудена вода
2 щипки сол

За плънката:
5 яйца
200 мл квасена сметана
100 мл прясно мляко
250 г микс от млечни продукти - чедър, топено сирене, кашкавал
200 г пушено пуешко
1/2 ч.л. мащерка

Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, мекото масло, солта и жълтъка и бъркайте, докато се образуват трохи. Прибавете водата и бъркайте до образуването на тесто. Месете го около минута, не му е нужно повече. Завийте го в свежо фолио и го оставете в хладилника да се стегне.

През това време пригответе сместа за плънката. Нарежете филето, сирената, настържете кашкавала. В купа разбийте с бъркалка яйцата, сметаната и млякото. Добавете мащерката. Не солете сместа.

Разточете тестото върху набрашнена повърхност и го прехвърлете в тавичка за пай. Оформете висок ръб. Набодете тестото с вилица и го печете във фурна, загрята на 190 градуса около 15 минути до полуготовност.

Върху изпечената кора наредете сирената, след това филето и накрая залейте с яйчената смес. Печете, докато ръбът стане златист, а сместа стегната, т.е. около 30-40 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти