Пълнени чушки с боб

Идеални за пости

Пълнени чушки с боб
Снимка: Бон Апети
1.8 от общо 5 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

500 г боб
6 сушени чушки
1 морков
100 г лук
100 г глава целина
1 домат
1 глава чесън
1–2 люти чушки
100 г доматено пюре
2–3 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Бобът се накисва за 24 часа в тенджера със студена вода. След това водата се изхвърля, налива се нова и бобът се вари до готовност в 1,5 л вода, като тя се сменя поне още 2 пъти.

2. Сушените чушки се накисват за 15 минути в хладка вода да омекнат.

3. Нарязват се морковът, лукът, целината и се задушават в сгорещеното олио и малко вода. Прибавят се нарязаният на кубчета домат и накълцаният чесън. Поръсва се червеният пипер, разбърква се и се добавят отцеденият боб и скълцаните люти чушки. Сместа се залива с доматеното пюре, размито с 200 мл вода. Овкусява се със сол, черен пипер, чубрицата и джоджена. Задушава се още 15–20 минути на слаб огън.

4. С готовия боб се пълнят чушките. На дъното на глинен съд се сипва останалата част от боба и се подреждат чушките. Ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се пече около 20 минути в сгорещена до 200 градуса фурна.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти