Пепероната или чушки на тиган

Бързо, лесно, вкусно

Пепероната или чушки на тиган
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Италианската кухня изобилства от шедьоври приготвени набързо и с малко на брой продукти. Един добър пример е тази ароматна рецепта за пепероната.

Необходими продукти за 4 порции:

1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Празът, чушките, мащерката и зехтинът се разбъркват със сол и черен пипер на вкус.

2. На котлона се слага да се сгорещи тиган, сипват се зеленчуците и се разбъркват 1-2 мин. Затварят се с капака и се оставят на умерен огън да се задушават 10 мин., като от време на време се разбъркват.

3. Когато са готови, се заливат с оцета и се оставят за още минута. Сервират се със запечен хляб

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти