Безглутенова пица

С карфиол и кашкавал

Безглутенова пица
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Все по-популярният прийом в готвенето без глутен, при който тестото се замества със сварен карфиол, е в основата на това вкусно ястие. В него от опасните за някои хора пшеничени белтъци няма и следа.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г карфиол, накъсан на розички
200 г кашкавал, едро настърган
1 яйце
½ ч. л. риган
1 скилидка чесън, пресована
сол и черен пипер на вкус
кашкавал и чери домати за гарниране

Начин на приготвяне:

1.Слагат се да заврат 1 л вода и 1 ч. л. морска сол. Сипват се розичките карфиол и се варят 4 мин. Отцеждат се и веднага се заливат със студена вода. Отцеждат се отново и се подсушават. Смилат се в чопър на ситно. Слагат се в тензух или цедка и се притискат, за да се отдели цялата излишна влага.

2.Смесват се изстисканият карфиол, кашкавалът, риганът, яйцето, чесънът, сол и пипер на вкус.

3.Сместа се разстила на слой от 1 см върху хартия за печене. Отгоре може да се гарнира с настърган кашкавал и тънки резени доматчета. Пече се около 20 мин. на 220˚ С или докато се зачерви. Нарязва се и се поднася гореща.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти