Палачинкова торта

Палачинкова торта

десерт
Снимка: iStock
3.33 от общо 3 гласа
Необходими продукти

Многобройните съставки на тази ефектна палачинкова торта са умело подбрани от шеф-готвача на Меню Ивелина Иванова, така че между тях да няма нито една от животински произход.

Необходими продукти за 8 порции

за тестото:
1 с. л. смляно ленено семе
2 с. л. вряща вода
2 ч. ч. брашно
½ ч. л. сол
1 с. л. захар
1 ч. ч. кокосово мляко
500 мл газирана вода
2 с. л. кокосово масло

за лешниковия крокан:
100 г лешници и орехи, запечени
1 ч. ч. захар
3 с. л. вода

за крема от круши:
3 ароматни круши, нарязани на малки кубчета
2 ч. ч. бяло вино
⅔ ч. ч. захар
1 пръчка канела
2 звездни анасона
1 ч. л. агар-агар

Начин на приготвяне

1.Лененото семе се залива с врящата вода и се оставя да постои 5 мин.

2.Брашното се разбърква със захарта и солта. Добавят се кокосовото мляко, накиснатото ленено семе и газираната вода. Разбърква се добре.

3.Изпичат се 9-10 тънки палачинки в намазан с кокосово масло тиган.

4.Захарта и водата за крокана се слагат да заврат, без да се разбъркват, и се стопяват на карамел. Щом започне карамелизирането, сместа може да се разбърка, докато добие наситенооранжев цвят. Сипват се лешниците, разбъркват се да се покрият с карамела и сместа се изсипва на тънък слой върху хартия за печене да се охлади. Щом изстине, се счуква на крокан.

5.Виното се слага да заври със захарта, канелата и анасона. Щом поври 5 мин., се добавят крушите и се оставят да къкрят 5 мин. Агар-агарът се разбърква с 3 с. л. студена вода и се прибавя към врящите круши. Оставя се на тих огън при непрекъснато разбъркване около минута. Леко се охлажда.

6.В подходяща чиния се редят палачинките, като се редуват с крема и крокана. Завършва се с крокан.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти