Паеля

Класика от Испания

Паеля
Снимка: Бон Апети
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 2 порции:

300 г ориз „Балдо”
250 г пилешки пържоли от бут
10 бр. тигрови скариди
200 г черни миди
100 г чоризо
100 г пушен бекон (нарязан)
1 голяма глава лук
1/2 червена камба
1/2 зелена чушка
1 домат
4 скилидки чесън
120 мл зехтин
600 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
1 люта червена чушка (суха)
1 стрък розмарин
6 стръка пресен магданоз
1 ч. л. куркума
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на едро и се запържва за кратко в част от зехтина. След това се изважда в чиния.
2. Лукът, чушките и 3 скилидки от чесъна се почистват и се нарязват. Запържват се в същия тиган, като се добавя и розмаринът.
3. Чоризото се нарязва на ленти и заедно с бекона се добавя към зеленчуците.

4. Когато се запържат, се слага оризът и се бърка, докато стане стъклен. Овкусява се с червен пипер и куркума и се деглазира с виното.
5. След като виното се изпари се сипва пилешкият бульон. Mесото се връща в съда.
6. Мидите се измиват и се слагат между парчетата месо. Посолява се и се поръсва с черен пипер.

7. Съдът се похлупва и се оставя оризът да поеме течността. Добавя се нарязаната наситно люта чушка.
8. Скаридите се почистват (главите се оставят) и заедно с отаналата скилидка чесън, нарязана наситно, се запържват в другата част от зехтина.
9. Посоляват се и се слагат в съда при останалите продукти, заедно с мазнината, в която са пържени.

10. Доматът се почиства от семките и месестата част се нарязва на дребни кубчета. Магданозът се наситнява. Когато паелята е готова, се поръсват върху ястието.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти