Тиквички с ориз

Лесно, бързо и вкусно

тиквички
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

Необходими продукти:

2 тиквички
връзка пресен лук
3 скилидки чесън
1 морков
(по желание една червена чушка)
1 кафена ч.ч. ориз
1 голям розов домат, обелен
шепа пресен босилек
зехтин
1/2 ч.л. червен пипер
черен пипер
хималайска сол

Начин на приготвяне:
Почистете лука, (червената чушка) и моркова и ги нарежете на парченца. Сложете ги в тенджера. Налейте вода, колкото да ги покрие, както и струйка зехтин и задушете за няколко минути под капак, докато омекнат.

Отворете капака, добавете обелените и нарязани на кубчета тиквички, както и нарязаните на филиики скилидки чесън, поръсете с червен пипер и черен пипер. Задушете за още няколко минути. Отворете отново капака и прибавете почистения и измит ориз.

Налейте 2 1/4 ч.ч. вода, намалете котлона на 1, затворете капака и гответе така на бавен огън, докато поеме водата и ястието стане готово. Опитайте ориза. Ако е омекнал, значи е готово.

Към края на готвенето сложете нарязания на малки кубчета розов домат, обелен от люспата. Слагаме го накрая, защото в противен случай доматът ще стегне ястието и то ще се готви прекалено бавно. Нарежете шепа пресен босилек и поръсете със сол на вкус.

Хималайската сол запазва всичките си полезни свойства, когато се сложи накрая на готвенето. Ястието е вкусно както топло, така и студено.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти