Телешко варено

Класика в супите

Телешко варено
Снимка: Бон Апети
1.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 6 порции:

1 телешки джолан (около 1,2 кг)
3 домата
1 глава лук
3 картофа
3 моркова
1 резен целина (80 г)
6–7 стръка магданоз
7–8 зърна черен пипер
1 1/2 ч. л.сол

за хряновата заливка:

1 ч. ч. оцет
1 корен хрян

Начин на приготвяне:

1. Джоланът се поставя в тенджера под налягане и се залива със студена вода. Лукът и целината се нарязват наситно и се изсипват в тенджерата. Поръсва се със сол, добавя се черният пипер и се вари около 1 час.

2. Изпуска се парата и в супата се поставят обелените и нарязани наедро домати и нарязаните на дребно картофи и моркови. Тенджерата се затваря и супата се вари още 10 минути.

3. Джоланът се изважда, почиства се от кокала и месото се нарязва на едри порционни парчета, след което се връща в бульона.

4. Хрянът се настъргва на ситно ренде и в чашка се смесва с оцета.

5. Телешкото варено се сервира в купички и се подправя на вкус с хряновата заливка. Поръсва се със ситно нарязания магданоз.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти