Свежа супа от зелен фасул и джанки

Нещо леко и вкусно за обяд

Свежа супа от зелен фасул и джанки
Снимка: netinfo
1 от общо 1 гласа

Киселичка, ароматна и освежителна, тази студена чорба, чиито корени са някъде из Горнотракийската низина, утолява не само глада, но и жаждата през летните горещини.

Необходими продукти за 4 порции:

500 г зелен фасул
2 глави лук, ситно нарязани
1 морков
1 чушка, ситно нарязана
3 домата, обелени и ситно нарязани
2 с. л. зехтин или олио
15 зелени джанки, зелени бадеми или зелено грозде
1 ч. л. чубрица, прясна или сушена
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 с. л. джоджен, ситно нарязан
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Фасулът се почиства и нарязва на парчета от по 3 см. Залива се с 2 л студена вода, добавят се лукът и морковът и се слага да заври. След като поври 20 мин., се прибавят чушката и доматите. Посолява се на вкус. Оставя се на тих огън още 10 - 15 мин. или докато фасулът омекне.

2. Добавят се зехтинът, джанките, чубрицата, магданозът и черен пипер на вкус и се вари още 3 мин. Сервира се студена.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти