Френска лучена супа

Чудесен специалитет

Френска лучена супа
Снимка: netinfo
5 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 6 порции:
1,5 кг кромид лук
1 ч.ч. бяло сухо вино
1,5 л пилешки бульон
2 с.л. брашно
200 г краве масло
1 франзела
300 г настъргано сирене "Ементал" или "Грюер"
стрък магданоз
сол
мащерка

Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и добавете лука. Задушете, а накрая при постоянно бъркане доизпържете лука до златисто. Добавете брашното, като продължително разбърквате.

На този етап гозбата трябва да е с приятен кафеникаво-златист цвят. Прибавете виното. Оставете да ври почти до изпаряване на течността. Прибавете бульона. Ако нямате готов пилешки бульон, можете да си приготвите от 1,5 л вода и 3 кубчета сух бульон.

Добавяте солта и подправките. Варете около 20 минути. Парченцата лук трябва да са цели и да не се разпадат. Разсипете супата в огнеупорни панички.

Загрейте фурната на около 200 градуса. Нарежете франзелата на дебели филии и поставете по две във всяка паничка. Отгоре поръсете обилно със сирене. Запечете кулинарния шедьовър за няколко минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти