Кренвирши на жар

С печени картофи

Кренвирши на жар
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти 4–5 порции:

8–10 кренвирши
6 картофа
200 г заквасена сметана
перата от 3 стръка лук
1 с. л. синапена горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Кренвиршите се обелват и се пекат 6–8 минути на скара със силна жар, като се обръщат от всички страни.

2. Нарязаните на ситно пера лук се смесват със заквасената сметана, прибавя се горчицата, посолява се и се бърка до хомогенизиране.

3. Картофите се измиват и необелени се заравят в жарта за 10–12 минути. Изваждат се, разполовяват се и след като се издълбаят, се пълнят с приготвения сметанов пълнеж.

4. Кренвиршите се сервират заедно с готовите пърлени картофи.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти