Пълнени тиквички с шунка

Прошуто и пармезан

Пълнени тиквички с шунка
Снимка: vremezagotvene.bg
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
2-3 по-големи тиквички
100 г прошуто
100 г шунков колбас или шунка
1 червена чушка
2-3 с.л. пармезан
1/2 с.л. масло
1 яйце
перца пресен лук
сол
черен пипер
1/2 червен домат

За соса:
2-3 с.л. кисело мляко
стръкче копър
скилидка чесън
1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на пънчета около 3 см, без да ги белите, и ги издълбайте с лъжица. Сложете средата и пънчетата да се сварят на пара или в подсолена вода за 5 минути.

Пригответе соса - сложете в кана кисело мляко, стръкче копър, скилидка чесън, 2 с.л. зехтин и вътрешността на тиквичките, долейте малко от водата от варенето и пасирайте.

Разбъркайте в купа 100 г шунков колбас, 100 г прошуто, нарязани на ивички, 2 с.л. пармезан, 1/2 с.л. масло и едно яйце. Добавете лъжичка галета, 1 червена чушка, нарязана също на ивици, щипка черен пипер и щипка сол.

С готовата плънка напълнете охладените пънчета и ги наредете в тавичка, намазана със зехтин. Печете 10 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Сервирайте готовите тиквички със соса и шайби червен домат. Поръсете с пармезан и нарязан пресен лук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти