Пълнени чушки

Лятна версия

Пълнени чушки
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
пресни зелени чушки (умишлено не казваме брой, защото зависи от големината им)
магданоз за поръсване

За плънката:
500 г кайма
1/2 ч.ч. едър ориз
1 морков
1 яйце

1 голяма глава лук
3 с.л. гъсто доматено пюре
1 пълна с.л. лютеница

1 скилидка чесън
чубрица
черен пипер
риган
магданоз
щипка захар
1/2 кубче зеленчуков бульон за плънката (и 1/2 кубче - за соса)
олио или зехтин

Начин на приготвяне:
Пригответе плънката като първо запържите лука, после добавите каймата. След като и тя е запържена, добавете ориза и запържете и него.

Когато той стане прозрачен, прибавете и доматеното пюре, чесъна, чубрицата, бульона, лютеницата, ригана и захарта. Оставете плънката да къкри още 5 минути и я махнете от котлона.

Повече не ни е нужна топлинна обработка на плънката. Сложете магданоза и ситно нарязания морков. Разбъркайте и когато плънката изстине малко, сложете и яйцето.

Разбъркайте отново всичко и напълнете чушките. Запечатайте отвора на всяка чушка с брашно.

Сложете ги в тавичка, залейте ги с вода, в която сте разтворили другата половина на бульона (водата да покрие чушките наполовина), полейте ги с олио или зехтин и покрийте тавата с фолио.

Печете около час и половина на 200 градуса. Сервирайте чушките, поръсени с пресен магданоз.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти