Пълнена плескавица

Надникване към сръбската кухня

Пълнена плескавица
Снимка: Бон Апети
1.5 от общо 2 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

1 кг телешка кайма
300 г бекон
300 г кашкавал
1 кубче зеленчуков бульон
черен и лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Беконът и кашкавалът се нарязват на малки кубчета.

2. Бульонът се разтваря с 2 с. л. топла вода. Каймата се омесва с разтворения бульон, черен и лют червен пипер.

3. Разстилат се кръгове от кайма с дебелина 1–2 см, в средата им се разпределят беконът и кашкавалът и се оформят големи кюфтета.

4. Пекат се върху предварително намазнена скара или барбекю от двете страни до готовност.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти