Пица без брашно

От карфиол и моцарела

Пица без брашно
Снимка: Vkusnoteka.bg
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:

За "тестото":
1 средна глава карфиол
2 яйца
250 г. моцарела
50 кашкавал
връзка пресен босилек
черен пипер
сол

За пицата: 
доматен сос за намазване
1 домат
1 зелена чушка
по желание прошуто
маслинена паста или маслини
свежа рукола
струя зехтин
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната на 275 градуса. Измийте и разделете карфиола на розички. Сварете ги в тенджера с вода за 5 минути, не повече. Отцедете и леко ги подсушете. Смелете ги в блендер. За тестото са ви необходими 2 големи чаени чаши от така надробения карфиол. В зависимост от това колко ви е голяма главата карфиол, може да ви остане малко. 

Изсипете 2 ч.ч. пасиран карфиол в купа. Чукнете две яйца, настържете сиренето моцарела и кашкавала и добавете черен пипер и сол. Нарежете на ситно връзка пресен босилек. Разбъркайте добре.
Покрийте тава с хартия за печене. С лъжица оформете пиците, максимално тънки, около 0,05 мм. Може да бъде само една голяма или няколко по-малки, колкото се съберат в тавата ви. Изпечете ги за 20-25 минути, докато хубаво покафенеят отгоре и се втвърдят. Извадете ги и ги намажете с доматения сос. След това подредете отгоре резенчета домат, чушка, прошуто.

На друга може да сложите малко маслинена паста. Полейте пиците със струя зехтин и ги върнете във фурната за още 10 минути. След това поръсете настърган кашкавал и запечете още 5 минути, докато се разтопи. Поднесете топли, поръсени със свежа рукола за разкош и струйка зехтин.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти