7 + 1 бързи рецепти за вечеря

Лесни, но и вкусни

7 + 1 бързи рецепти за вечеря
Снимка: Thinkstock
2.6 от общо 5 гласа

Миналата седмица ви предложих няколко лесни и бързи за изпълнение рецепти за вечеря. Всички те са реално приготвяни блюда от мен, мои приятели и колеги, защото през седмицата често нямаме време и сили да се занимаваме с гурме вечери, а ни се иска нещо набързо приготвено, но пък вкусно.

Днес дойде време за втора порция практични рецепти, споделени от близки и познати smiley

Ще започнем с нещо за любителите на месо, а именно – свински ребърца. Взимате си количество, колкото ще изядете, топвате ги в мед и горчица, след което слагате в тавичка във фурната и печете до готовност. Докато станат, можете да си направите салата или да отворите буркан туршия, все пак още сме в сезона на зимнината. Вървят чудесно с чаша червено вино.

Следващата рецепта е отново с месо и може да ви прозвучи странно, но трябва да я тествате и да се убедите колко е добра. Преди да тръгнете за работа, накиснете пилешко филе в прясно мляко. Вечерта изхвърлете млякото, а филенцата ги овъргаляйте в смачкани солени бисквити/крекери. Слагате в намазнена тавичка и запичате. Успешно се комбинира със салата настъргани краставици, моркови и сусам.

Продължаваме напред с месните рецепти.

Торта от свинско и кашкавал звучи трудно, но реално се прави много лесно. В съд от йенско стъкло/гювеч се редуват пласт свинско месо (може и друго по избор), пласт кашкавал и топено сирене + подправки (отново по избор), отново пласт место и т.н. Последния пласт е от кашкавала и сиренето. Може да се добавят и яйца. Прибавя се и малко вода или бульон. Пече се на 180 градуса около 40-50 мин.

Освен пилешкото, може и свинско да се приготви с мляко и сметана. Месото се запържва, след което се слага в тавичка със течна готварска сметана, малко прясно мляко и топено сирене. Подправя се. Пече се на слаб огън около 20-30 мин. Преди да се извади се добавя малко кашкавал отгоре.

Идва ред на бързите гювечета. При избора на съставки за тях можете да проявите колкото пожелаете въображение, но нека дадем един примерен вариант – пушено свинско или пилешко филе, сирене, кашкавал, чушка и яйце. Слагат се всички нарязани продукти в гювечетата (без яйцето), слага се малко вода, малко червен пипер и масълце. Пекат се 15-20 мин. на 180 градуса. След това се вадят, чуква се яйцето отгоре и се запичат за още 5-7 минутки.

Като говорим за бързи рецепти, няма как да подминем омлета.

Той има различни вариации, но можете да го ползвате като удачен вариант за почистване на хладилника. Пример – 3 яйца се разбъркват с вилица в купа и се слага щипка сол. Същевременно в тиган на котлона се загрява мазнина.

Продукти под ръка (пушено филе или друг вид месо като салам и шунка, гъбки, чушка, кашкавал, свежи подправки и т.н.) се нарязват на по-ситно и се слагат за половин/една минутка да се запържат в тигана. Веднага след това се изсипват и разбитите яйца. С дървена лъжица се обръща, за да се запече и от двете страни. Когато и двете страни са добре изпечени омлетът е готов.

И за десерт една бърза рецепта – печени ябълки на фурна с мед. Няма много за обясняване по това, просто режете ябълките на парчета, почиствате ги от семките, нареждате в тавичка, слагате отгоре мед и запичате. Ако поръсите със смлени орехи, ще се получи още по-вкусно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти