Съвети за пролетно почистване - I част

чистене мъж жена почистване
Снимка: Thinkstock

Понякога на помощ за пролетното почистване идват идеи, които ви се струват абсурдни. Такива съвети вашата майка няма да ви даде никога, но въпреки това, те с основание могат да се използват, защото вършат работа.

Да започнем от гардероба, където от няколко месеца стои красивата ви нова риза, но не можете да я носите, заради досадното мастилено петно. Не, не бързайте да я изхвърляте, а ѝ дайте втори шанс като я натопите в разтвор от две части прясно мляко и една част бял винен оцет. Оставете ризата да престои една нощ в разтвора и на сутринта петното ще е само лош спомен.

Макар да е позната като една от любимите ви безалкохолни напитки, Кока Кола или Пепси може да ви бъде от полза при почистване на тоалетната.

Лимонената киселина в алуминиевото кенче спомага за добрия почистващ ефект. Черешовият аромат е за предпочитане, но важното е да напръскате тоалетната чиния обилно и да я оставите да престои така една нощ. На сутринта отмийте колата с вода.

Сменете хартиените кърпи за почистване (или добре познатите домакински ролки) с вестници. Оказва се, че хартиените салфетки невинаги са най- ефективни за почистване на повърхности, особено стъкло.

Докато хартиени кърпи просто замазват мазните участъци по гладката повърхност, вестници се справят безпроблемно, като оставят стъклото блестящо.

Това важи особено за прозорци, но може да го прилагате и за плочки, стъклени маси, кухненски плотове и др.

Ако откриете цветни петна върху вашите току-що измити съдове, значи е време да пуснете съдомиялната машина на "празен ход".

Домакинският уред трябва да се самопочисти, като за целта го пуснете да работи един цикъл с пакетче лимонена киселина на кристали (може да я купите от всеки хранителен магазин). След това, стартирайте друг цикъл с редовен препарат. За да нямате подобен проблем, следващият път почистете добре съдовете си от оцветена храна, преди да ги поставите в съдомиялната машина.

Филтри и отвори на климатични и въздухообменни инсталации може да парафинирате с течен восък, след като предварително добре сте ги почистили.

чистене мъж жена почистване
Снимка: Unsplash

По този начин прахът няма да се натрупа толкова бързо по тях, а въздухът ще преминава по-добре и ще бъде по-чист.  

Съвсем скоро очаквайте още идеи и съвети за пролетното почистване в Edna.bg.

почистване кухня
Снимка: Thinkstock

Припомнете си още:

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти