Домашни средства за идеално чисти прозорци

Домашни средства за идеално чисти прозорци
Снимка: Thinkstock

Пролетта наближава, идват и Великденските празници, и в много домове се прави основно пролетно почистване. Сега е моментът, в който по-дебелите завивки и кувертюри трябва да се изтупат или изперат и да се приберат за ползване в следващия зимен период. Почистването на гардеробите и кухненските шкафове се прави по всяко време, но сега също няма как да се избегне.

Обикновено проветряването и рехабилитацията на дома завършва с изпиране на завесите и щателно измиване на прозорците. Предлагаме ви няколко трика, благодарение на които с домашни средства бихте могли да улесните значително работата си по почистването на стъклата на прозорците.

Ако към водата, с която ще миете стъклата, добавите паста за зъби, ще получите по-бляскава повърхност след това.

Ако добавите пък натурално нишесте към хладката вода, резултатът ще бъде огледално чиста повърхност.

Имате матирано или орнаментно стъкло вкъщи и се притесняват да не го надраскате или да нарушите покритието? Не се безпокойте, и за него има хитрина, която ще ви бъде от полза. За измиването на матирано стъкло си пригответе топла вода, в която сте добавили оцет.

За да не кацат мухи по току-що почистеното огледало, намажете го с парче кромид лук.

За почистване на всякакви гладки повърхности използвайте следната течност: към 1 литър топла вода прибавете 1 с.л. хлябна сода и 1 с.л. сол.

На традиционалистите предлагаме рецепта с добрия стар тебешир. Към Edna чаша вода добавете 2-3 с.л. натрошен тебешир или креда. Сместта става като паста, с която се намазват стъклата и рамките на прозорците. Оставете за известно време да подейства, докато кашата изсъхне и после избършете старателно с вестник или суха памучна кърпа.

И накрая, да ви напомним, че ако прозорците ви се огряват от пряка слънчева светлина през някоя част от деня, за измиването им изберете онзи отрязък, когато слънцето не е попаднало директно върху тях.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти