Островни държави, в които да се влюбиш Част 2

Островни държави, в които да се влюбиш Част 2
Снимка: Thinkstock

Вчера ви запознахме с няколко островни държави, които си заслужава да посетите, за да се влюбите в тях. Днес ви представяме останалата част от тези прекрасни места.

Фиджи

Самото му име звучи като нещо магическо, което с пълна сила ни тегли към себе си. Ако сте почитатели на сърфа, то това е вашето място.

Иначе ето и малко полезна и интересна информация за страната – намира се в Меланезия, Океания. Състои се от два големи (Вити Леву и Вануа Леву) и 318 малки острови.

Столицата е Сува, а главен град с международно летище – Нанди (Нади). Археологическите разкопки около фиджийските градове доказват, че островите са били заселени около 1000 г. пр. н. е. Въпросът за тихоокеанската миграция все още не е изяснен. Холандският пътешественик Абел Тасман открива Фиджи през 1643, докато търси Южния континент. През 1774 Джеймс Кук ги изследва, а през 1835 се заселват първите английски мисионери.

Островите стават Британска колония през 1874, през 1966 е приета конституция, разширяваща правата на коренното население, а на 10 октомври 1970 е провъзгласена независима република Фиджи. 

Япония

Една държава, която изумява света с цялата си история и култура. Можем да споменем само суши, коприна, кимона, гейши, шогуни, саке и йероглифи, за да дадем съвсем бледи щрихи на това какво ни очаква в Япония.

Разбира се, достатъчно далече се намира от нашата географска ширина, за да не я включваме в плановете за отпуската, но все пак е добре да си направим един спестовен фонд за Страната на изгряващото слънце.

Гърция

Признаваме, че тук малко размиваме нещата, но заради островите Корфу, Санторини, Миконос, Тасос, Лефкада и Закинтос си заслужава да я включим в статията. Най-хубавото на Гърция и островите ѝ, че се намират невероятно близо до нас и е много по-постижимо да посетим тях, отколкото Малдиви или Япония, да речем.

Иначе какво да кажем за самите острови – изкушаващи гледки на прекрасно море, дъх на спокойствие и някакъв упорит глас, който шепти, че ще се чувства прекрасно, ако посетите тези места. Съветваме да се доверите на този глас и да разгледате какви почивки се предлагат на гръцките острови.

Това са само малка част от местата по широкия и красив свят, които си заслужава наистина да посетите и далеч не искаме да ограничаваме въображението ви с тях. Винаги щом можете да си го позволите, пътувайте.

Така сте сигурни, че сте инвестирали в прекрасни спомени за очарователни места, много усмивки и гордостта да кажете „Аз бях там!“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти