Късчета от рая из Европа - селища като излезли от приказките

пътуване
Снимка: Unsplash

В днешния прекрасен петъчен ден решихме да ви припомним една от любимите ни статии за пътешествия. Актуална както преди, така и сега.

След като ви показахме проекта на фотографа Килиан Шьонбергер, който разкрива уникални места из Европа, илюстриращи сякаш приказките на Братя Грим, е редно да ви представим и селцата на Стария континент, който са като изскочили от романтична приказка.

Нека започнем с Рокамадур, Франция.

Това е китно селце, разположено на хълм с прекрасен изглед към река Алзу. Има богата история и старинни къщи, на кратко – място, в което ще ви се строи, че сте се върнали назад във времето.

Кастелфолит де ла Рока неслучайно е наречена „скалната перла“ на Каталуния.

Скалите са вулканични образувания, а гледката от тях със сигурност е внушаваща. Селцето е малко, китно и истински магнит за туристи и фотографи.

Чинкуе Тере е може би едно от най-красивите и вдъхновяващи места в света.

Намира се в Италия и със сигурност сте виждали фотографии от там. Интересното е, че то представлява пет малки селца, които са толкова близко едно до друго, че можете да ги навестявате пеша.

Връщаме се във Франция и селцето Колмар.

То прилича като материализирало се от коледна картичка. Това се дължи на страхотната му архитектура, която се е съхранила и до днес.

Насочваме поглед към Австрия и курортното селище Филцмус.

То се намира някъде из величествените и красиви австрийски планини, а през зимата е всичко, което сте виждали по коледните картички.

Минаваме към по-топли точки и по-точно – Синтра, Португалия.

Истински рай и наслада за очите. Наричана „столица на романтизма“, Синтра е възхитително място, което ще напълни не само взора, но и сърцето ви с красота и усещане, че късчета от рая има пръснати по земята.

Ще приключим със Санторини, чийто пейзажи са на 90% от картичките, показващи Гърция.

Най-кратко и общо казано – това е вулканичен остров с прекрасен климат, гледки, от които нещо те свива в гърлото, малки бели къщички със сини покриви, сини колкото морето. Истински разкош, който трябва да се посети.

Казват, че светът е като книга и който не пътува, стои само на първата ѝ страница. Пътувайте, колкото можете и докъдето можете, всяко ново място, което видите, може да ви обогати.

Вижте повече в галерията ни ТУК!

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти