Къде ще почиват масово българите за Великден

На Великден в Лондон се практикува т.нар. "Лов на яйца" (Big egg hunt)
Снимка: esky.bg

Лондон и Рим ще бъдат най-посещаваните от българите дестинации този Великден. Това сочат нови социологически данни на база на закупените самолетни билети и направени до момента хотелски резервации. Анализът показва и цялостен ръст от 13,6% на пътуванията за празника в сравнение с миналата година.

Тази година честването на католическия и православния Великден съвпада (20 април) и част от българите ще използват това, за да прекарат един по-различен празник извън страната. Следващото такова съвпадение ще бъде през 2017 г.

В Италия Великден е един от най-почитаните празници изобщо. Най-популярното място за неговото отбелязване e площадът и базиликата "Св. Петър" във Ватикана, където десетки хиляди поклонници се стичат всяка година, за да наблюдават Великденската литургия, ръководена от папата.

На Великден в Лондон пък много популярен е т.нар. "Лов на яйца" (Big egg hunt), където малки и големи се забавляват наравно в търсене на скрити навсякъде из града яйца. Музеи, театри и галерии също са отворени за посещение по време на празника.

Сред другите харесвани сред българите дестинации за Великден са Виена, Берлин и Франкфурт.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти