Кои са най-скъпите десерти в света

Кои са най-скъпите десерти в света
Снимка: Thinkstock

Класация успя да селектира четирите най-скъпи десерта, които се предлагат в ресторантите по света. Луксозните десерти са посипани с ядливо злато и са украсени с диаманти.

Най-скъпият десерт в света е диамантена плодова торта, която е оценена за сумата от 1,65 милиона долара. Сладкишът е отрупан с 223 диаманта, като тази торта се приготвя а за цели шест месеца от видни майстор готвачи. Освен диамантите останалите съставки на тортата се пазят в строга тайна.

До второ място стига не по-малко луксозният десерт New Orleans. Той е от патентована смес от червени горски плодове, ванилов сладолед, червен винен сос, сметана и мента. Украсата на този десерт е 5-каратов диамантен пръстен, който е бил собственост на британския финансист и филантроп сър Ърнест Касел.

Трето място в престижната класация е заел сладоледът Three Twins, който е оценен на крупната сума от 60 000 долара. Ключовата съставка в този сладолед е топящо се парче ледник от връх Килиманджаро в Танзания. Това прави и сладкото изкушение толкова скъпо.

В цената на мелбата са включени самолетни билети до Танзания, престой в 5-звезден хотел, разходка в планината и сладолед на корем. Накрая всеки, опитал този сладолед, получава тениска, направена от органичен памук.

На четвъртото място е класиран шоколадовият пудинг на хотела Lindeth Howe Country House Hotel, който се продава за 35 000 долара. Шоколадовият пудинг се приготвя от скъп белгийски шоколад, златен хайвер, а украсата му е от 2-каратов диамант.

За да консумирате този десерт в британския хотел, трябва да направите поръчката си три седмици по-рано.

Сред най-скъпите десерти в света попадат и златната торта "Султана", продавана в Истанбул и струваща 1000 долара. Тортата е приготвена от смокини, дюли, кайсии и круши, които в продължение на две години са се напоявали с ямайски ром.

Украсата на сладкиша е микс от карамел, черни трюфели и златно фолио.

Най-скъпият шоколад в света струва 854 долара и е марката Noka. В състава му са включени различни видове какао от най-добрите региони в цял свят.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти