Когато градът ти има разкошен плаж

Когато градът ти има разкошен плаж
Снимка: Thinkstock

Може би сте чували от бабите си, че има ли „р“ в името на месеца, значи трябва да сме готови за студени дни.

По тази логика август е последният истински летен и горещ месец за годината, което колкото и хубаво, носи доза тъга. Все още обаче не е дошло времето да се сбогуваме с лятото за този сезон, а ни очакват още летни вечери, коктейли, усмивки и разбира се – плаж!

Едва ли има някой, който не си мечтае да „избяга“ от града и да иде край морето или на планина.

Ще ви представим обаче една класация с най-добрите градски плажове в света, след която ще завидите благородно на всички, които имат късмета да посещават подобни места след работа.

За жалост никой от морските ни градове не е включен в класацията на "Си Ен Ен Травел", но ние си ги знаем и обичаме и без това smiley

Ипанема, Рио де Жанейро

Плажът Ипанема е един от най-популярните в света и има защо. Разположен е точно над Копакабана и всяка година събира хиляди туристи – особено по време на карнавала в Рио. Въпреки че е толкова посещаван, Ипанема е смятан за най-чистия плаж в града. Двайсет и трите плажа на Рио де Жанейро образуват 72-километрова ивица бял пясък, но Ипанема е най-изисканият и елитният.

През последните години именно оттук тръгват световните тенденции в плажната мода, които целият свят следва – монокините са едни от най-ярките примери за това.

Плажът Бонди, Сидни

Повечето от градовете в Австралия са близо до страхотни плажове. Плажът Бонди обаче се намира най-близо до центъра на Сидни, а пясъчната му ивица е сред най-известните в света. Мястото е популярно както сред местните жители, така и за хиляди туристи. Понякога може да е трудно да си намерите място на широкия плаж, но пък страхотният син цвят на водата със сигурност ще си заслужава жертвата. Бонди е един от най-чистите плажове в Сидни, а е и сред предпочитаните дестинации за сърфисти.

През летните месеци под водата в близост до плажа се поставят стоманени мрежи, които да спират акулите от навлизане в опасна близост до брега. Това се наложило след инцидент в миналото, в който акула изплувала на брега и нападнала няколко плуващи туристи.

Плажът Уайкики, Хонолулу

Уайкики Бийч е най-популярният и посещаван плаж в Хонолулу, Хавай. Намира се на южната част на острова.

Плажът е известен сред туристите с впечатляващите залези, пъстрите цветя и прозрачните води – всичко, което сте виждали по филмите, дори и момичетата, окичени с цветя и танцуващи в ритъма на музика от хавайска китара. Плажът е бил място за почивка на хаваиския елит още през далечния XIX век.

Плажът Брайтън, Великобритания

Брайтън е малък град на брега на Английския канал. Намира се на един час път от Лондон и е едно от местата, където жителите на столицата обичат да пътуват за уикенда. Ето защо някои хора го наричат „морският Лондон“. Отличителните му белези са студен вятър и вълни.

Плажът е далеч от познатото клише за райска ивица – това все пак е Великобритания. Въпреки това обаче носи в себе си някакъв чар и енергия – особено в слънчевите и топли дни.

Плажът Барселонета, Барселона, Испания

Плажовете на Барселона не са най-красивите на света, но когато става въпрос за атмосфера – трудно може някой да ги надмине. Най-популярният от тях е Барселонета, който е и най-близо до центъра на града. По плажната му ивица има палми, кафенета, както и абстрактна скулптура на златна рибка, която е дълга 60 метра.

Плажът Джумейра, Дубай, ОАЕ

Джумейра се нарича районът в Дубай, простиращ се по цялата брегова и плажна ивица на емирството, разположена на Персийския залив. Този градски район се слави с луксозни нискоетажни жилищни сгради, скъпи хотели и пищно озеленяване. Огромни търговски центрове, мини голф и... широка плажна ивица.

Плажът Джумейра е сред най-предпочитаните забележителности в града. Тук гостите на Дубай могат да се насладят на топлото слънце и златния пясък. Плажът е изключително широк и не е пренаселен.

Маями бийч, САЩ

Не е трудно за разбиране защо Маями бийч е известен с плажната си ивица. На 14-километровата плажна ивица има безброй хотели, почивни домове и апартаменти на някои знаменитости. Най-популярният плаж е Саут Бийч, където в нощните заведения често е пълно с богати, красиви и известни хора. Температурата на водата е перфектна през повечето време в годината.

Дали е красиво? Този въпрос може да зададете на модните фотографи, които често снимат фотосесиите си именно на Маями бийч.

Плажът Китсилано, Ванкувър

Ванкувър често попада в класациите за най-приятните за живеене градски зони в света. Това не е много изненадващо, тъй като на разположение на неговите жители има близо 18 километра плажове. Китсалано – наричан още „Китс“, е един от най-популярните и приятни плажове. Мястото е подходящо за отдих и почивка, но и за спортни занимания, ако не ви допада идеята да лежите на кърпа и да мързелувате.

Плажът се почиства редовно и на територията му е забрането тютюнопушенето. Водите му обаче не са тюркоазени – като тези, които сме свикнали да виждаме по хубавите снимки в списанията. Гледка обаче има – заснежените върхове на планините няма как да не привлекат окото.

Плажът Клифтън, Кейптаун, Южна Африка

Плажът Клифтън в Кейптаун има един основен недостатък – целогодишно студените води на Атлантическия океан.

Въпреки това обаче хиляди туристи избират тази дестинация, тъй като природните красоти са забележителни, а едва ли има човек, който не би се възхитил и на живописните африкански залези.

Клифтън има четири малки, но свързани по между си залива. На всеки един от тях можем да срещнем различни хора. Първият е за местните богаташи. Вторият е една от популярните гей дестинации. Третият пък е по-семейно ориентиран. Най-оживеният плаж е четвъртият, където най-модерните хора в Кейптаун идват да събират слънчеви лъчи.

И четирите плажа са наградени за отлични екологични стандарти от Международната фондация за екологично образование.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти