Изумителни хотели от лед

Изумителни хотели от лед
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Хората се делят основно на два типа – такива, които харесват зимата и такива, които не.

Почитателите на студените месеци не са никак малко и как да е иначе! Зимата предлага най-разнообразни забавления – ски, сноуборд, кънки на лед, стопляне на ръцете и сърцето с горещ шоколад или греяно вино и посещаване на красиви зимни курорти.

В света съществуват изумителни хотели, в които властва зимата. Няма как да не сте чували за Ледения хотел (Ice Hotel) в Швеция.

Той е създаден през 1989 г., изграден е почти изцяло от лед, намира се на 200км от Полярния кръг и представлява истинска атракция. Освен това ежегодно в този хотел се организира фестивал на ледените скулптори.

Артисти от цял свят се събират, за да покажат какво могат да сътворят от леден блок. Интересното е, че хотелът е изкушаваща дестинация за желаещите по-различна венчавка. Църквата, в която се извършва бракосъчетанието, е изцяло от лед, както и спалнята за първата брачна нощ. 

И тъй като "Леденият хотел" не иска да изпуска нито един посетител, предлага и топли, класически стаи за всички, за които студът и ледът идва в повече.

Другият хотел, потънал в дълбоката зима, който заслужава внимание, е хотел-иглу Какслаутанен в Лапландия. Той представлява селце от малки бунгала тип иглу, които са с прозрачен покрив и предлагат омагьосваща гледка към Северното сияние и нощното небе.

В Монреал, Канада има друго подобно ледено селце. То е изцяло затрупано от снега и вечната зима, като за всички желаещи да се потопят в атмосферата му се предлагат иглу-къщички под наем.

Друг хотел, изцяло от лед сътворен и по-близък до нас като дестинация е „Балеа Лак“ в Румъния.

Гостите могат да избират между ледена стая или наем на иглу до самия хотел. Ресторантът на хотела сервира традиционни румънски и трансилвански гозби, а зимният парк предлага очакваните забавления като кънки на лед, ски и сноуборд.

Още един зимен хотел, който заслужава внимание, е Сориснивила-иглу хотел в Норвегия. Тук отново са стаи и бунгала от лед, като хотелът предлага и снежно сафари за гостите си – обиколки из заснежените планини и наслаждаване на уникалните зимни горски и планински гледки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти