Градовете, които трябва да видите

Градовете, които трябва да видите
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Няма по-хубаво от това човек да е здрав и да има възможността да пътува.

Светът е голям и много, много пъстроцветен и красив, заслужава си да бъде видян.

И ако се чудите кои са местата, които наистина си заслужава да видите, от от дават един кратък списък.

Представяме ви градовете, които просто трябва да видите, ако имате възможност!

На първо място е Венеция.

Колкото и клиширано и изтъркано да звучи, това все пак си е наистина невероятно място с уникална атмосфера, което трябва да се посети!

За предпочитане е да го направите през по-студените месеци, не заради друго, а защото през лятото над водните канали не се носи особено приятна миризма.

Севиля, Испания

Романтични течни улички, портокалови цветчета, мавритански замъци и не на последно място – легендарните испански тапаси! Ако да посетите Испания ви е мечта, то непременно идете и в Севиля

Ню Йорк, САЩ

Преди време излезе проучване, че Ню Йорк е новата желана дестинация за меден месец. Истината е, че това е един космополитен и изумителен град! Ненапразно го наричат Града, който никога не спи, а Франк Синатра му е посветил един от вечните си хитове.

Рио де Жанейро, Бразилия

Там се провежда най-известният, шарен и многолюден карнавал в света, а резервациите в хотелите за него се правят година по-рано. Рио изумява с природата, екзотиката, горещата кръв на жителите си и не на последно място – завладяващата музика, която задължително ще ви накара да танцувате.

Лондон, Англия

Противно на очакванията, че англичаните са скучни, Лондон е един забележително пъстър град! Освен това градът е пренаситен с музеи и най-различни исторически забележителности, прекрасни паркове, в които спокойно можете да полегнете, че и подремнете, ако искате, гордее се с модерни бизнес сгради и колоритни битаци. Да не говорим колко музиканти и творци е дал Лондон на света.

Маракеш, Мароко

Отново екзотично изкушаваща дестинация. Маракеш е град, в който западният човек намира изненади и различни неща, на които да се диви, на всеки ъгъл. Определено си заслужава да пътувате до там и да се потопите в атмосферата.

Истанбул, Турция

Уникален, космополитем жив, пъстър, наситен с емоции и красота град! Задължителна дестинация за всеки, който смее да се нарича пътуващ човек. Изгубете се сред изобилието на Капалъ чаршъ, насладете се на омагьосващата красота на Синята джамия, пътувайте с корабче по Босфора и какво ли още не! Истанбул е град на милионите изненади.

Рим, Италия

Класика! Ненапразно се казва, че Рим е вечният град. Всички са добре запознати с туристическите му забележителности, но трябва да усетите и атмосферата! Едва ли има човек, който е останал разочарован след като е посетил Рим.

Хавана, Куба

Какво може да се каже повече за Хавана, което не е вече казано, освен – задължително посетете този град! Да се разхождате из улиците в старата част на града е все едно да попаднете в машина на времето и да се върнете години назад. Отделно, че местната кухня със сигурност ще ви очарова.

Киото, Япония

Една по-далечна от нашите географски ширини дестинация, която обаче привлича неудържимо с красотата си. Чаените къщи, градините, замъците, цялата изумителна японска култура са събрани в някогашната столица.

Прага, Чехия

Градът на стоте кули и на още толкова много неща, като – изумителна аристократична атмосфера, вкусна кухня, опияняваща бира, усмивки, радост и гордост, че сте поживяли фори няколко дена в този изумителен град!

Можем още много, ама наистина много да изброяваме. Само ще споменем Берлин, Париж, Тоскана, Будапеща, Виена, Мексико сити, Буенос Айрес, Сидни, Сан Франциско и още редица.

Наскоро ви писахме и за не толкова познатите, но пък за сметка на това прекрасни дестинации, които да посетите щом можете. Не забравяйте обаче и милата ни родина. У нас има невероятно китни местенца, които само чакат някой да си направи труда да се разходи до тях, за да ги открие.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти