Пригответе куфарите: 8 есенни дестинации, идеални за кратко пътуване извън България

Мюнхен – модерен, забързан, с интересна архитектура и световно известни музеи, галерии, прекрасни градини, площади и… Октоберфест - събитието, което е отговорно до голяма степен за популярността на града. Най-големият и най-популярният фестивал на бирата в света се провежда всяка година от 1810 г. насам и привлича над 6 милиона посетители. Ако освен фестивала, желаете да поопознаете града, то разходка из Английската градина в централната градска част е задължителна. Тя е любимо място за отдих, пикник или просто безделие на жителите на Мюнхен. Тук се намират и т.нар. градински бирарии, които са разположени под короните на вековни кестени и са любимо място за среща с приятели на бира, както на местните жители, така и на туристите в града.
Снимка: Thinkstock

Есента вече ни завладя с всички свои позитивни и негативни черти. Тя е като всяка Edna жена – непредвидима. Можем да се наслаждаваме на приятните ѝ дни и меките слънчеви лъчи, преди да ни засипе с дъжд, мъгли и ниски температури. Но каквито и да са нейните реакции, те са винаги на фона на прекрасната ѝ външност от главозамайващи багри и цветни нюанси, които са радост за окото и душата.

Именно затова сезонът есен е перфектен за почивка или кратко пътуване.

Будапеща е една от най-красивите и величествени европейски столици. През есента напълно се разкрива очарованието на аристократична Буда и модерна Пеща. Дунавската перла, както я наричат, очарова с великолепни дворци, градини, широки булеварди, музеи и множество архитектурни паметници, разположени по брега на река Дунав. Разходка с корабче по Дунав ще покаже града от различен ъгъл  - красива гледка към Парламента, Кулите и Замъка в Буда, както и острова Маргит. Ако имате нужда да се стоплите след такова пътешествие, то гулашът е перфектен за това. Също нещо традиционно е langos  микица, намазана с чесън и заквасена сметана, поръсена с кашкавал - калорийна бомба с невероятен вкус, която трябва да се опита от всеки турист. Туристите също ще бъдат очаровани да опознаят т.нар "пъбове в руините" (romkocsma), които са обособени по много оригинален начин и всеки от тях притежава собствен дух и стил.
Снимка: Thinkstock

Разходка из природата, посещение на съседен град или държава ще ни заредят и разкрият тайните на есенната природа. Липсата на тълпи от туристи, по-ниските цени на хотели и самолетни билети подканващо ни карат да изберем дестинацията, където ще се "изгубим" през есенните дни.

Ето и няколко идеи за есенна почивка:

8 достижими есенни дестинации

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти