Часът на земята е. Загасете светлините!

Часът на земята е. Загасете светлините!
Снимка: Thinkstock

Скъпи читатели на Edna.bg,

Днес, 29 март 2014 година, между 20:30 и 21:30 часа, ще се проведе инициативата Часът на Земята.

Това е една от най-мащабните акции на Световния фонд за дива природа (WWF), която се провежда по целия свят от 2007 г. насам.

По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. 

В световен мащаб Часът на Земята започва през 2007 г. През изминалите години инициативата се трансформира в глобално общество, чиято цел е да покаже ангажираността на хората към екологичните проблеми, както и че промяната зависи от малките стъпки, които всеки от нас прави ежедневно. Така през 2013 г. в кампанията участваха над 7000 града и общини в повече от 150 страни по целия свят.

В България в Часът на Земята 2013 взеха участие рекорден брой градове и общини - 103, с над 20 различни събития. У нас инициативата се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. 

А сега, нека загасим осветлението в рамките на този един час и да покажем своето уважение и признателност към Природата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти