А вие знаете ли истинските имена на звездите?

А вие знаете ли истинските имена на звездите?
Снимка: Getty/Guliver

Много звезди от шоубизнеса са променили истинското си име поради различни причини, пише британският вестник "Мирър".

Една от причините е ако името им е трудно за запомняне или за произнасяне. Друга причина е правилото на Гилдията на киноактьорите в САЩ и Асоциацията на британските актьори, че не може да има двама актьори с едно и също име.

Британският актьор Майкъл Кейн, например, преди се е казвал Морис Джоузеф Микълуайт. Той трябвало да промени името си за благозвучие, но и защото вече имало актьор със същото първо име, който се казвал Майкъл Скот.

Сър Елтън Джон е с рождено име Реджиналд Кенет Дуайт. В миналото той се подвизава на сцената като Реджи, но започва да работи с поета и певец Бърни Таупин с името Елтън Джон. Новият псевдоним е комбинация от имената на саксофониста Елтън Дийн и на певеца Лонг Джон Балдри.

Питър Джийн Ернандес, известен като Бруно Марс, променя името си поради две причини. На 2-годишна възраст баща му започва да го нарича Бруно заради приликата с професионалния борец Бруно Самартино.

Певецът избира фамилията Марс, за да не бъде превърнат от звукозаписните компании в "следващия Енрике Иглесиас", както казва Бруно.

Деметриа Джийн Гайнс е истинското име на актрисата Деми Мур. Фамилията Мур тя получава на 18-годишна възраст от брака си с певеца Фреди Мур, който е с 12 години по-възрастен от нея.

Макар че след развода си с Фреди се жени и развежда още два пъти, актрисата продължава да носи името на първия си съпруг.

Йоргос Кириакос Панайоту, известен като Джордж Майкъл, променя името си просто защото истинското му име е твърде сложно за кариера в поп музиката.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти