Що е то щастието

Що е то щастието
Снимка: netinfo

От 25 юли на книжния ни пазар можете да намерите книгата на Мамен Санчес "Щастието е чаша чай с теб".

За книгата
Необяснимото изчезване на англичанина Атикус Крафтсман в сърцето на дълбоката испанска провинция изглежда свързано с черната магия на пет отчаяни жени.

Те са служителки на списание „Либрарте“, на което той е собственик, и са готови на всичко, за да запазят работата си. Инспектор Манчего е натоварен да разнищи този случай, в който романтичната комедия се преплита с вълнуваща драма.

Полицейското разследване води до най-голямото литературно откритие на всички времена. Трудното се оказва лесно, а проблемите потъват в море от сълзи... но от смях. И всичко това, за да разберем (виж ти!), че любовта обяснява всичко.

Романът е изпълнен с непредвидени обрати, а съдбите на героите се преплитат по непредсказуем начин, което поддържа интереса от началото до края. Героите са много живи и интересни като типажи. Стилът е прекрасен, лек и увлекателен, а от цялото четиво лъха непретенциозна интелигентност и фино чувство за хумор.

Авторката ненатрапчиво демонстрира богата култура, като особено впечатляващ е усетът, с който много духовито е предаден контрастът между английската и испанската култура. Макар лека, приятна и весела, книгата не е лишена и от дълбочина.

Личи наблюдателността и разбирането на един умен човек по актуални и проблематични теми от живота на съвременния човек.

Книгата се чете с удоволствие и оставя за дълго в душата едно усмихнато, щастливо усещане, като след споделяне на чаша хубав чай със скъп човек.

За автора
Мамен Санчес е родена през 1973 г. и е трето поколение журналист. Завършила е информационни науки в Университета в Мадрид, както и история и литература в Сорбоната и в университетите в Лондон и Оксфорд. Има пет деца. Заместник главен редактор на популярното списание ¡Hola! и главен редактор на ¡Hola!, Мексико.

Автор е на няколко романа: „Игра на дама“, „Слънчеви очила за дъждовни дни“, „С вкус на свежа лимонада“ и „Щастието е чаша чай с теб“. За последния ѝ роман известната испанска писателка Ана-Мария Матуте казва: Отдавна не съм се забавлявала толкова много, четейки книга.

„Щастието е чаша чай с теб“ се превръща в бестселър в Испания и правата за него са продадени в редица европейски държави.

За щастието от автора
Щастието е лично решение.

Всъщност щастието е в хората, които са с теб. В това да извлечеш сока от живота, да знаеш, че можеш да посрещнеш дори трудните или неприятните ситуации с радост и оптимизъм. Аз вярвам, че много по-добре е да гледаме на проблемите по този начин, отколкото да се оставяме да ни завлекат. Идеята на романа е, че за щастието трябва да се потрудим малко. Ако искаме да сме нещастни, ще бъдем нещастни, но ако искаме да сме щастливи, трябва да открием какво ни прави щастливи. И да го направим.
Мамен Санчес

Послание от преводача Ивинела Самуилова
Уважаеми читатели!

Тези от вас, които ме познават като автор, може би ще се изненадат да открият името ми като преводач на тази книга. Истината е, че много се радвам и съм благодарна на ИК „Хермес“ за възможността да работя върху този прекрасен роман на чудесната испанска авторка Мамен Санчес и по този начин да спомогна той да стигне до българските читатели. Книгата ми допадна изключително както заради свежата история и интелигентността, с която е разказана, така и заради лекия и увлекателен стил на писане и страхотното чувство за хумор. Признавам си, Мамен Санчес има попадения, за които ѝ завидях! Ако и вие смятате, че най-красивата извивка в човешкото тяло е усмивката, непременно прочетете тази книга.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти