Когато кипарисът ни шепне

Когато кипарисът ни шепне
Снимка: netinfo

Дебютният роман на Ивет Манесис Корпорън "Когато кипарисът шепне" излиза у нас на 3 юни 2014 г. и представлява история за любовта – за безусловната любов на майки и баби, за страстната и всеотдайна любов към единствения, за силата на женското сърце и за връзката ни с нашите корени – сред ароматите и цветовете на вълшебния гръцки остров Ерикуса.

Популярната журналистка и продуцентка е вдъхновена от съдбата на своя любима я-я (баба), от приказното място, където е прекарала детството си, от завладяващите гръцки митове и създава изключително повествование, в което минало и настояще се преплитат красиво в богатата на багри, на вкусове и чувства история за жена, разкъсвана между два свята – между непреодолимия зов на кръвта и неумолимите потребности на ежедневието.

Дъщеря на гръцки имигранти, Дафни израства с американската мечта и я постига. Когато съпругът ѝ загива в автомобилна катастрофа, тя остава сама с малко бебе, купища неплатени сметки и с амбицията да издържа семейството си и любимата си я-я – нейната баба, която живее на вълшебния гръцки остров Ерикуса.

Ресторантът на Дафни се прочува, а тя намира втори шанс в любовта с богат и красив годеник.

Сега се завръща при своята я-я, за да направи сватбата си на скъпо за нея място, сред любими хора – на острова, където е прекарала много блажени лета в своето детство.

Дафни преоткрива страстта си към живота – в богатите на аромати гръцки ястия, в тюркоазените води на залива, в нежния дъх на зефира и в чувствените звуци на сиртакито...

Потъва в древните легенди и магическите истории, които ѝ разказва нейната я-я. В една от тях обаче ѝ е трудно да повярва: че баба йѝ притежава дарбата да вижда бъдещето и да чува гласа на острова в шепота на кипарисите.

Историята, която ѝ разказва загадъчният рибар Яни, отваря сетивата ѝ за невидимото и Дафни преоткрива не само миналото, но и своите желания.

Дали най-накрая кипарисите ще проговорят и на Дафни? Дали това ще промени плановете ѝ за бъдещето?

Понякога, Дафни му, когато не знаем по кой път да поемем, когато се чувстваме обезверени и изгубени, трябва само да притихнем и да слушаме. Спасението е пред очите ни... Шепотът на кипарисите винаги е наоколо и чака да го чуем.

Любопитно е да се спомене, че когато представя своята книга, Ивет Корпорънзадава въпроса "Чий глас чуваш, когато кипарисът ти шепне" и едни от най-трогателните отговори, които получава, са от Алек Болдуин, съпругата му Илария Болдуин и Доналд Тръмп.

А ето ги и тях:

Алек Болдуин: „Чувам гласа на съпругата си Илария, която винаги ме подтиква да бъда по-добър човек, да оставам спокоен и в най-трудни и напрегнати ситуации (в това не постигам особен успех!) и да осъзнавам колко благословени сме с нашата дъщеря Кармен. Колко благодарни трябва да сме за всичко, което имаме.”

Илария Болдуин: “Чувам майка ми, която ми казва да се вслушвам в тялото си... винаги се доверявай на тялото си... защото то никога не те лъже.”

Доналд Тръмп: „Чувам гласа на баща си Фред К. Тръмп, който бе чудесен баща и ментор. Мисля за него всеки ден. Помня съветите му, както и личния, и професионалния пример, който ни даваше. Той винаги казваше, че най-важно е да влагаш страст в работата си и да бъдеш честен, да не се отказваш от целта, която си си поставил независимо от ситуацията. Казваше ми, че трябва да знам всичко възможно за това, което правя, до най-малкия детайл.

И това е един страхотен съвет. Освен това той ми даде формула за успех в четири стъпки: започни го, направи го, направи го добре, направи го докрай.” 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти