Столичен куклен театър с невиждана досега премиера

Част от куклите, които ще видим в "Бебешка пиеса"
Снимка: Столичен куклен театър

На 7 март Столичният куклен театър ще представи премиерно интерактивния проект "Бебешка пиеса", предназначен за зрители между 2 и 3 години.

Театралната игра вплита базови за детското развитие и възпитание модели, поднесени забавно и с много музика. Спектакълът, чиято продължителност е 35 минути, е консултиран с психолог и съобразен с особеностите в развитието на детето през най-ранната му възраст и неговата потребност чрез преживявания да опознае заобикалящия го свят.

"Децата ще попаднат в едно весело представление, което може да се опише като голяма детска играчка - цветна, пееща, пухкава и мекичка, може да се погали, причудлива, близка, своя... Коте, пиле, охлювче, гъсеница и калинки ще помагат на един "мъник" – Тютю, в порастването", споделя Елза Лалева, автор и режисьор на "Бебешка пиеса".

Идеята, че преживяването и обучението са взаимно свързани в конкретната пиеса се моделира и превръща в действащо знание, което насърчава развитието на базови умения и познания у децата на посочената възраст. Спектакълът помага и на родителите също да пораснат – нали тъкмо те трябва да насърчат малкото дете да направи първия си избор – между "да" и "не".

Представлението е уникално по рода си, тъй като е ориентирано специално към толкова малки зрители. Необичайното е, че се играе не на сцената, а в неформална обстановка във фоайето на театъра. Поради тази причина родителите, които искат да заведат децата си, първо трябва да заявят желанието си на касата на Столичния куклен театър.

Спектакълът е осъществен и благодарение на подкрепата на Българското национално радио и компанията за топлинно счетоводство "Техем Сървисис".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти