Шшшт!… Еротично изкуство

Искра Георгиева и Мария Илиева
Снимка: Bedroom

На 23 май в Bedroom Premium Club художничката Искра Георгиева ще представи своята модна колекция за новия летен сезон.

Искра, която е и автор на картината “Шшшт!...”, чиято уголемена проекция е на тавана на клуба, ще покаже и другата страна от своето изкуство – дизайна на облекла и бижута.

По време на ревюто ще бъде представена и линия от бански костюми, рокли, топове, шалове за плаж с принтирани детайли от нейни картини. Както и нейни собственоръчно изработени бижута от кристали и елементи "Сваровски" (обеци, колиета, пръстени, брошки, накити за глава и тяло).

В модния спектакъл специално участие ще вземе Никол Станкулова.

“Шшшт!...” не е обикновена картина. Като творческа идея тя е създадена по книга, а като материали – пак от книга. Един артистичен колаж, чийто образци са събирани цели 30 години и от който надничат всички онези табута, които ни карат да се изчервяваме още от времето на първородния грях на Адам и Ева в Райската градина.

Картината изважда на показ онова, което десетилетия е грижливо крито в трезорите на частните колекционери от зоркото око на моралистите и от разширените от възбуда ириси на неприличното любопитство на еротоманите.

Къде свършва еротиката и естетиката на голото тяло и започва порнографията, къде свършва Венера Милоска и започва "Жюстин, или неволите на добродетелта" на маркиз дьо Сад? Кой би могъл да каже?

А и трябва ли да се издава категорична присъда?

В края на краищата изкуството говори само, ако има на кого.

За артиста Искра Георгиева
През април 2012 г. Искра Георгиева открива своя галерия в центъра на София, в която са изложени и се продават авторски картини, дрехи, бижута, аксесоари (чанти, шалове, аксесоари за телефон). Само година след откриването на галерията, Искра става разпознаваем дизайнер за бижута, които се представят в редица модните списания.

Искра е завършила училище по приложни изкуства в Ловеч. Тя е концептуален художник и за всяка от картините си използва различни техники. Нейна творба притежава холивудския актьор Рик Юн (познат от филм за Джеймс Бонд).

Може би най-големият успех на Искра е участието ѝ в световно изложение на бижута в Париж, организирано от Swarovski Elements - World Jewelry Facets 2013. Творбата ѝ "Дива грация" бе показана в Сеул, Шанхай и Париж редом с бижутата на  Camila Klein, Dyrberg/Kern, Andy Farrow, Jean Paul Gaultier, Chan Luu и Erickson Beamon.

Сред ценителите на нейното изкуство са популярни личности от шоубизнеса, политиката, спорта като Мария Илиева, Рут Колева, Елвира Георгиева, Анелия, Стефка Костадинова, румънската певица Александра Стан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти