Микеланджело за първи път в България

Микеланджело за първи път в България
Снимка: Thinkstock

За първи път в България пристигат творби на големия италиански ренесансов майстор Микеланджело Буонароти, по случай отбелязването на 450 години от смъртта му.

Изложбата "Рисунки на Микеланджело от Каза Буонароти във Флоренция" ще бъде открита на 18 септември от 18:30 ч. в Националната художествена галерия, съобщиха от Италианския културен институт в София.

Експозицията е с куратор д-р Пина Раджониери, директор на "Каза Буонароти", а изложените произведения са четири оригинални рисунки, част от колекцията на къщата музей.

Изложбата ще бъде отворена до 15 декември 2014 г., придружена e от елегантен каталог и от няколко филма, посветени на Микеланджело, на творбите му и на "Каза Буонароти".

"Каза Буонароти" – домът на семейство Буонароти, днес е институцията, която съхранява историческата памет за живота и изкуството на майстора, като едновременно е музей, архив, библиотека и място за изследвания.

Събитието е плод на сътрудничество между Италианския културен институт в София и Националния музей на българското изобразително изкуство и под на патронажа на Посолството на Италия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти