Всичко за салвията

Всичко за салвията
Снимка: Thinkstock

Здравейте!

Всяка моя сутрин започва с Edna.bg. Благодаря ви за интересните и приятни статии! Изпращам ви Edna моя статия за билката салвия, специално написана за сайта.

С пожелание за успех, Анета

* * *

Да поговорим за една привидно непретенциозна и не много позната билка – салвията.

Можем да си я купим в билковата аптека, понякога – и на пазара.

Ще я намерим  и под формата на етерично масло с характерен, ненатрапчив аромат, въздействащ моментално, подобрявайки  настроението и самочувствието ни.

Да разкажем най-напред важните за Edna жена ползи от нея. Ако прибавим няколко капки масло в крема, лосиона, млякото за тяло, тя ще тонизира кожата ни, ще я стегне, забавяйки процесите на стареене, ще подобри състоянието на имунната ни система.

Няколко капки в шампоана, или балсама за коса, ще намалят значително загубата на коса, или дори ще  премахнат напълно косопада. А има ли по-красив аксесоар за Edna дама от блестящата здрава коса? Можем да прибавим 2-3 капки от етеричното масло в шишенце рициново масло или зехтин и веднъж седмично да втриваме за няколко часа преди измиване в корените на косата. Ефектът е много убедителен, особено ако преспим така. Но внимание! Да не поставяме маската непосредствено преди сън, защото ще сме твърде ободрени, за да заспим.

При младите жени естествените естрогени в салвията помагат за нормализиране на менструалния цикъл, а при по-зрелите (преди и след менопауза) предотвратяват вагинална сухота и атрофия. Достатъчно е да капнем  една или две капки върху тампон, превръзка, или дори направо върху бельото си. Салвията е ефикасна и при кожни възпаления.

Подобряване на имунитета ще постигнем и ако приемаме билката като чай.

Да поговорим и за въздействието ѝ върху психиката на човека.

Ако имаме страхове, панически атаки, обща слабост, или сме станали твърде подозрителни, салвията ще ни успокои, тонизира и направи по-спокойни и креативни.

Почти невъзможно е да се каже всичко за невероятната салвия.

Затова приемете заглавието като алюзия за един прекрасен филм и открийте точно вашите ползи от салвията.

Автор: Анета Кьосева

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти