Edna жена на петдесет

Edna жена на петдесет
Снимка: Thinkstock

Скоро навърших петдесет години!

Доста сложно за Edna жена да преглътне тази възраст. Аз не съм от жените, които ги впечатлява възрастта. Просто съм един обикновен човек, на който не са му чужди житейските проблеми и радости, но когато наближи тази годишнина, си задаваш много въпроси и неволно правиш равносметки.

Много мои познати не доживяха да станат на петдесет. Животът, който живя моето поколение, беше в исторически знаков момент, доста напрегнат и стресов. Нашето детство премина в едно време, което с нищо не подсказваше рязката промяна, която ни предстоеше да изживеем в ранната ни младост. Никой не ни даде рецепта как да оцелеем в него и резултатът е, че много рано си отидоха по-слабите и чувствителни наши връстници.

От висотата на моята възраст, вече мога да заявя: Знам, че няма механизъм да се запазиш от превратностите на живота, от предателствата, от разочарованията, от лицемерието и тежките загуби. Без да изстрадаш, няма как да усетиш сладостта и удоволствието от обикновените човешки радости. Да бъдеш желана и обичана, да обичаш страстно и силно, да видиш как порастват децата ти, да се гордееш с тях, да съпреживяваш всяко тяхно решение или колебание. Просто така се създава мъдростта на всеки един по-възрастен човек. Опитвам да оценя това, което съм постигнала, но реалната преценка могат да направят само хората около теб, близките, колегите, приятелите и най-вече съпругът (или партньорът) и децата ти.

Затова, мили дами, около тази възраст в нашето забързано и модерно време, годините не са нищо друго, освен житейски опит. Можем да изглеждаме прекрасно, да имаме всичко, от което се нуждае всяка жена и да бъдем полезни на хората около нас, както и на самите нас.

Така че, както всички известни личности, и ние в малкия свят на обикновения човек имаме същите чувства и мисли, изпитваме достойни за преклонение силни обич, нежност, приятелство, уважение, радост и тъга.

Всички ние, човешките същества, сме създадени по идентичен начин и трябва да се възползваме максимално от всеки слънчев лъч и всеки момент, който ни е предоставен от съдбата. Дерзайте и вярвайте в своята неповторимост! Само така можем да устоим на забързания дневен ред на съвременния живот и да минем през него със самочувствие и гордо вдигнати глави!

Автор: Edna жена на петдесет

Edna търси най-талантливите писатели сред своите читатели! Изпращайте специално написани за нас текстове на edna@netinfo.bg, а одобрените ще публикуваме в рубриката "Из edna@".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти