Какво издава за вас домашния ви любимец

Какво издава за вас домашния ви любимец
Снимка: ThinkStock

Малките животинки, които си избираме, за ни да правят компания, за да се грижим за тях и за го обичаме безпределно (както и то нас), разкриват много за собствената ни личност.

Даже, както вероятно сте забелязали, често започваме да си приличаме дори външно с любимците, които гледаме. (за доказателство посетете нашата галерия с любимци и стопани като две капки вода).

За връзката между домашния любимец и личността са проведени много научни изследвания, от които ви предлагаме да видите най-интересните изводи:

Собствениците на рибки са най-щастливи, в сравнение със собствениците на други домашни любимци.

Собствениците на кучета са най-забавни за компания.

Любителите на котки са най-чувствителни и често зависят от чуждото мнение.

Най-независими са притежателите на влечуги.

Притежателите на кучета са с 15% по-екстровертни, 13% по-приятни и 11% по-съвестни от притежателите на котетата.

Ако искате да разберете нещо за характера на човека, накарайте го да разкаже за домашния си любимец. Оказва се, че често собствениците приписват собствените си качества на животните, за които се грижат.

Притежателите на кучета са по-здрави, вероятно заради ежедневните разходки, които са принудени да правят с любимците си.

Те също така се справят по-добре със стреса, имат по-високо самочувствие и по-рядко изпадат в депресия от притежателите на котки.

Притежателите на котки обаче са по-състрадателни и любвеобилни.

Каквото и животинче да имате, грижата за друго същество се отразява изключително благотворно върху емоциите и доброто настроение.

Дори да нямате домашно животно, гледането на животинки в продължение на една минута намалява сърдечното налягане и понижава стреса.

И понеже искаме да сте здрави, усмихнати и спокойни, предлагаме ви да разгледате нашата галерия с бодливи мъничета, благодарение на които да се зареди с хубави емоции за почивните дни.

Както и да си припомните нашата терапия с котенца >>>

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти