Как жените стават по-привлекателни без дори да го искат

Как жените стават по-привлекателни без дори да го искат
Снимка: Thinkstock

В прекрасния филм "Усещане за жена" Ал Пачино играеше главната роля на сляп, но невероятно интуитивен по отношение на дамите господин.

Той усещаше уханието на дамите и по тях ги преценяваше и под "ухание" не се има предвид само парфюма им, а специфичната за всеки човек миризма.

Върху мотива за индивидуалното ухание и неговата същност Патрик Зюскинд е написал книгата си "Парфюм – историята на един убиец", а след това е направена и уникалната екранизация на четивото, която носи същото име.

Истината е, че всеки човек наистина има своя уникална телесна миризма, която обаче може да се изменя с времето.

Това с голяма сила важи за жените, тъй като при тях периодично хормоните имат изменения, поради месечния цикъл.

Според ново проучване именно тези промени в уханието могат да направят една жена по-привлекателна, споделят Zdrave.bg.

Според доклад на чешки учени, публикуван в сп. "Ethology", мирисът на женското тяло може да привлече мъжа, ако месечният ѝ цикъл е навлязъл в най-"плодовитата" фаза (когато всъщност настъпи менструация, от жената започва да се излъчва остър специфичен аромат). 

Обект на наблюдение на учените били доброволки, които 24 часа в денонощието по време на менструалния цикъл носили под мишниците си меки подложки, излъчващи мирис. На тези жени било забранено да употребяват определени храни, да използват дезодоранти и хормонални противозачатъчни средства. 

Логично “съдии” в дадения случай са били мъже. 42-ма представители на силния пол трябвало да “помиришат” жените от експеримента и да оценят привлекателността на аромата.

"Миризмата под мишниците на жените, намиращи се в най-фоликулярната фаза на цикъла, е намерен за най-привлекателен от мъжете" – казва д-р Ян Гавличек от Карловия университет в Прага.

"Резултатът навежда на мисълта, че ароматът, излъчващ се от тялото на жената, може да се използва като сигнал за мъжете, че у нея настъпва най-благоприятния за оплождане период”. 

Опитът на учените се потвърждава и от предишни изследвания, които доказват изменението на миризмата на тялото по време на месечния цикъл и като следствие – промяна в "привлекателността" на приматите.

Много хора и днес отказват да повярват, че по отношение на хората, ситуацията е аналогична.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти